Tatran Prešov obhájil prvenstvo v Slovenskom pohári

08.02.2009 Celý región

Tatran Prešov - IS Košice 30:20 (18:6)
Zostavy a góly:
Tatran Prešov: Krupa, Meluš - Mazúr 3, Marušák, T. Mažár 6, Huňady 9/4, Michal Urban 2, Géci, Pekár 1, Fuňak 3/1, Radčenko 2, Bujdoš, Mikéci 4, Dudáš
IS Košice: Dulina, Boháč - Mazák 5, Jurko 1, Štefanisko 3, Guzy, Pecha, Strapko 2, Durilla, Šiška, M. Kolesár, T. Urban 9/1, Petraško
Rozhodovali: Rapač a Gedeon
vylúčení 5:6
trestné hody: 5/5 - 3/1
875 divákov

Finálový súboj mal rovnaké obsadenie ako minuloročný. Prešovu sa podarilo obhájiť prvenstvo v zápase, v ktorom jasne dominoval hlavne v prvom polčase. V druhom už Tatranci evidentne poľavili, no žiadna dráma sa nakoniec aj tak nekonala.

Hlasy trénerov:
Rastislav Trtík, tréner Prešova: "Splnili sme svoj druhý cieľ v tejto sezóne. Prvým bol postup zo základnej skupiny Ligy majstrov. Mrzí ma, že v semifinále aj vo finále nás súperi vážnejšie nepreverili. Vyhrali sme celkom s prehľadom a nebyť viacerých zdravotných problémov, mohol byť náš úspech ešte výraznejší. "
Ján Hruščák, tréner Košíc: "Vo finále nám chýbali dve opory, skúsený Ján Kolesár a Maroš Baláž. Nechceli sme riskovať, pretože pred nami sú dôležité ligové súboje. My sme vlastne svoj cieľ splnili už postupom do finále. V ňom som viac očakával od svojich zverencov v útoku, hlavne v prvom polčase. V druhom sa výrazne zlepšili, favoritovi boli vyrovnaným súperom, no na zvrat to bolo málo. "
 

Vyberte región